Despre tratamentul endodontic

Tratament de canal

Câteva din reacțiile obișnuite ale pacienților care au suferit în trecut de pe urma tratamentelor endodontice sunt: „chiar e necesar să scoateți nervul din dinte?... am mai făcut astfel de tratament și m-a durut foarte tare... nu mai bine scoatem dintele?...” Cauzele acestor reacții pot fi:

  • dureri intense
  • obturație de canal incompletă
  • medicul nu a folosit niciun sistem de izolare, iar soluțiile cu care a fost irigat dintele, vrând-nevrând, au ajuns și în cavitatea bucală.  

În momentul de față aceste probleme pot fi evitate dacă medicul administrează anestezia în locul potrivit, dacă folosește un câmp de izolare (diga) și cabinetul este dotat cu aparatura necesară curățării și obturării unui canal. De asemenea, trebuie să existe şi un aparat Roentgen dentar pentru evaluarea situației pre-, intra- și postoperatorii.

Când un pacient se prezintă în cabinetul Dental-Art pentru o astfel de manoperă îl liniștim, îi explicăm importanța anesteziei și a câmpului de digă fără de care nu putem face un tratament adecvat. Astfel pacientul se va relaxa fiind informat despre pașii necesari tratamentului.

În mod corect, dintele trebuie să fie preparat, curățat și obturat până la apex. La finalul tratamentului, vom urmări să închidem și coroana dintelui cu obturație definitivă. Sistemul de digă va împiedica infiltrația salivară a câmpului de lucru și vor crește șansele de succes ale manoperei.

Reacțiile pacienților se vor schimba în: „atât de repede s-a terminat! ce aţi făcut de nu m-a durut? într-adevăr, e o invenţie bine-venită procedura cu digă... era să adorm…” 

Zâmbetul acestora devine satisfacția noastră.